Utbildning tala inför publik

Kurs_tala_inför_publik_entusiasm.jpg

Kursen är anpassad till Coronasituationen med ett reducerat antal deltagare och anpassade avbokningsregler. Maximalt antal deltagare är åtta personer i en rymlig lokal där det finns goda möjligheter att hålla avstånd. 

Tid, plats och pris

Omfattning en dag. Nästa tillfälle kommer att genomföras när situationen i samhället tillåter. Fyll i en intresseanmälan nedan om du är intresserad.

Kursen ges centralt i Stockholm på Klustret Ekskäret, Birgerjarlsgatan 58 av Gestalt & Impro

Lunch ingår

Pris 2495 kr ex moms 

Maximalt antal deltagare 8

skicka in en intresseanmälan så återkommer jag när det finns ytterligare kurstillfällen.

Kursen består av konkreta övningar för att:

Fånga människors uppmärksamhet

Våga vara mer spontan och närvarande när du talar inför andra

Upptäcka röstens betydelse för budskapet

Beskrivning

Du kommer att få arbeta med viktiga och generella aspekter för att skapa närhet och få människor att vilja lyssna på dig. Du kommer successivt i en trygg miljö, gå från att stå i gruppen, till att stå framför gruppen. På ett lekfullt sätt kommer du få framföra ditt budskap ock öka din förståelse hur du kan få en publik att lyssna på dig. Det här är en utbildning både för dig som tycker det är jobbigt att stå inför andra och för dig som vill utvecklas som talare. Du kommer att få arbeta med personliga utmaningar och på så sätt växa i att tala inför andra.

Metoder

Vi kommer inte spela teater utan använda effektiva grundövningar för att bli tryggare att stå inför andra.

Övningar från improvisationsteater för att öva upp spontanitet och inlyssning.

Övningar från skådespeleri där du får identifiera dina försvar och träna på att minska dessa för att få en närmare kontakt med publiken. Notera och öva hur du kan använda rösten. Öva på och uppleva kroppens betydelse för hur du känner och relaterar till kroppen.

Nöjda röster från tidigare kursdeltagare

En utbildning som skapar märkbart förändrat förhållningssätt inför att tala publikt, endast på några timmar. /Carina, Sieve konsult

På kort tid lyckades du skapa en bejakande atmosfär där alla kände sig trygga och vågade vara transparenta och ärliga. Det gjorde att man utmanade sig själv, lärde sig av varandra och kanske framförallt kände glädjen i allas framsteg.  /Johanna, Tomorro

Johan är fantastisk på att få deltagarna att våga vara sårbara och öppna för lärande. Känns verkligen att han har en imponerande verktygslåda och är rik på erfarenhet, som han nu delar med sig av.  / Parham, Forthisworld

Kursledare Johan Lidman

IMG_2087 3 .jpeg

Johan jobbar  professionellt med grupper och coachar individer. Han spelar och utbildar i improvisationsteater och uppträder regelbundet på Stockholms improscener. Johan har studerat skådespeleri på Actors Studio Stockholm och Studio Meisner. Efter en karriär som ingenjör och många år i olika chefspositioner väver han nu ihop sina erfarenheter i ett koncept att hjälpa människor att få bättre kontakt inför en grupp.

Kontakta Johan