top of page

 Utbildning tala inför publik

Kurs_tala_inför_publik_entusiasm.png

Kursen består av konkreta övningar för att:

Utvecklas som talare

Bli mer inspirerande när du framför ditt budskap

Bli mer trygg i att framföra ett budskap inför andra

Intention

Efter många år som chef i en ingenjörsmiljö har jag en stor förståelse för de behov som finns att föra fram både sig själv och sitt budskap i en arbetsgrupp, projektgrupp eller ledningsgrupp. Efter denna endagsutbildning kommer du ha upplevt talarsituationen på ett nytt sätt och ha en större kunskap om den bakomliggande mekaniken som finns när du talar inför en grupp människor. Du ska också ha fått med dig det som är ditt nästa steg att öva på för att utvecklas vidare som talare.

Beskrivning

Första steget under dagen är att skapa trygghet i utbildningsgruppen, för att därefter få var och en att utmana sig själv och våga göra på ett nytt sätt. Att skapa förståelse för de val du kan göra och hur du kan påverka den relation du får med de som ska lyssna. Efter tio år inom improvisationsteater och skådespeleri har jag en bred verktygslåda att dels skapa förutsättningar för att utvecklas som talare, dels ge dig ditt individuella nästa steg.

Du kommer att få arbeta med viktiga och generella aspekter för att skapa kontakt och få människor att vilja lyssna på dig. Du kommer successivt i en trygg miljö, gå från att stå i gruppen, till att stå framför gruppen. På ett lekfullt sätt kommer du få framföra ditt budskap ock öka din förståelse hur du kan få en publik att lyssna på dig. Det här är en utbildning både för dig som tycker det är jobbigt att stå inför andra och för dig som vill utvecklas som talare. Du kommer att få arbeta med personliga utmaningar och på så sätt växa i att tala inför andra.

Metoder

Vi kommer använda effektiva grundövningar för att bli tryggare att framföra ett budskap inför andra.

Tekniker från improvisationsteater för att öva upp spontanitet och inlyssning.

Övningar från skådespeleri där du får identifiera dina försvar och träna på att minska dessa för att få en närmare kontakt med publiken.

 Notera och öva hur du kan använda rösten. Öva på och uppleva kroppens betydelse för budskapet.

Tid, plats och pris

2023-09-21 kl 9.00-17.00

Kursen ges centralt i Stockholm, plats meddelas senare

Maximalt antal deltagare 8

Fika och lunch ingår

Pris 4995 kr ex moms. Early bird 3995 kr vid bokning och betalning senast 30/6.

Nöjda röster från tidigare kursdeltagare

En utbildning som skapar märkbart förändrat förhållningssätt inför att tala publikt, endast på några timmar. /Carina, Sieve konsult

På kort tid lyckades du skapa en bejakande atmosfär där alla kände sig trygga och vågade vara transparenta och ärliga. Det gjorde att man utmanade sig själv, lärde sig av varandra och kanske framförallt kände glädjen i allas framsteg.  /Johanna, Tomorro

Johan är fantastisk på att få deltagarna att våga vara sårbara och öppna för lärande. Känns verkligen att han har en imponerande verktygslåda och är rik på erfarenhet, som han nu delar med sig av.  / Parham, Forthisworld

Kursledare Johan Lidman

Johan jobbar  professionellt med grupper och coachar individer. Han spelar och utbildar i improvisationsteater och uppträder regelbundet på Stockholms impro-scener. Johan har studerat skådespeleri på Actors Studio Stockholm och Studio Meisner. Efter en karriär som ingenjör och många år i olika chefspositioner väver han nu ihop sina erfarenheter i ett koncept att hjälpa människor att få bättre kontakt inför en grupp.

Kontakta Johan

bottom of page